W.BEZWZGLĘDNA
asia: ..i ostatnie zadanie,do którego nie wiem ,jak się zabrać:
na podstawie wykresu funkcji g naszkicuj wykres funkcji h,jeśli:f(g)=Ix+4I−1;f(h)=IIx+4I−1I
4 wrz 19:25
4 wrz 19:25
bezendu:

1
0 wychodzę od wykresu y=|x| niebieski
2
0 przesuwam ten wykres o 4 jednostki w lewo i jedną w dół y=|x+4|−1 czerwony
3
0 teraz to co mam pod osią przerzucam nad oś y=||x−4−1| czerwony i ten zielony kawałek
4 wrz 19:31
Eta:

1/
y=|x| −−− narysuj ten wykres
przesuwasz go w lewo o 4 jednostki i otrzymujesz
y=|x+4|
teraz ten brązowy przesuwasz w dół o jedną jednostkę
otrzymujesz
y= |x+4|−1
2/ część wykresu niebieskiego, który jest pod osią OX odbijasz nad oś OX
i otrzymasz wykres
y= | |x+4|−1 |
4 wrz 19:34
Eta:
4 wrz 19:36
bezendu: :
4 wrz 19:36
Eta:
4 wrz 19:36
asia:
4 wrz 19:40
Eta:
4 wrz 19:40
bezendu: Eta nie rozdawaj tak tych

bo braknie do matury
4 wrz 19:41