matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
asia:
jak wykazać,że dla dowolnej funkcji funkcja określona wzorem y=h(IxI) jest parzysta?
4 wrz 19:13
bezendu:
funkcja y=|x| jest parzysta ponieważ dla liczb przeciwnych, wartość wynosi tyle samo f(−3)=f(3)
4 wrz 19:17