matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
mm:
(
√
x
+1)
2
0∫
1
dx
x
3
4 wrz 17:46
Janek191:
(
√
x
+ 1)
2
x + 2
√
x
+ 1
x + 2*x
1
2
+ 1
=
=
=
x
3
x
3
x
3
= x
−2
+ 2*x
−2,5
+ x
−3
Całka z sumy równa się sumie całek. Wzór na całkę funkcji potęgowej.
4 wrz 18:14