|
| |||||||||||||||
1. ( | {4} * | −5) : 6−2 | ||||||||||||||
| 8−3 | |||||||||
2. | −3 * | |||||||||
| 25 |
| 3 | 1 | 1 |
| |||||||||||
3. ( 5 | − 8 | ) < <−nad kreska ulamkowa> : ( | − | 2 ) < <−pod kreska> | ||||||||||
| 4 | 3 | 2 |
| 2 | 4 | |||
− | : ( − | ) | ||
| 3 | 27 |
| 1 | 2 | 1 | 3 | 1 | 1 | |||||||
a) [( | )4 * | −5 : 6−2 = | * | 5 : | {2} = | * | ||||||
| 3 | 3 | 81 | 2 | 6 | 81 |
| 243 | 1 | 1 | 243 | 27 | 7 | |||||||
: | = | * | * 36 = | = 3 | ||||||||
| 32 | 36 | 81 | 32 | 8 | 8 |
.
| 1 | 8−3 |
| 1 | ||||||||||||||
( | )−3 * | = 643 * | = 262144 * ( | )3 * 32 = | |||||||||||||
| 64 | 25 | 32 | 8 |
| 1 | 1 | |||
262144 * | * 32 = 262144 * | = 16384 | ||
| 512 | 16 |
.