matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania różniczkowe
~nana:
Może taki głupi problem, ale nie mam pojęcia jak tu rozdzielić zmienne: y'−x=2xy
4 wrz 14:31
Basia:
y' = x+2xy y' = x(1+2y)
1
dy = x dx
1+2y
4 wrz 14:45
~nana:
Bardzo dziękuję
4 wrz 14:48