Pilnie potrzebne :(
andrzej: Znaleźć rozwiązanie ogólne równania różniczkowego y'cosx−ysinx=3sinxcosx
4 wrz 09:18
wredulus_pospolitus:
zauważ że:
(cosx)' = −sinx
a więc:
y'cosx − sinxy = (ycosx)'

czyli:
∫(ycosx)' dx = ∫3sinxcosx dx
| | 3sin2x | | 1 | |
y = |
| + |
| |
| | 2cosx | | C1 cosx | |
4 wrz 09:31
wredulus_pospolitus:
cholera ... właśnie zauwazyłem 'pilnie potrzebne' = ciamciol pisze poprawkę

pomogłem mu ją
zaliczyć
4 wrz 09:32
andrzej: Nie piszę poprawki, ale możliwe że takie zadanie będzie, a nie potrafię go rozgryźć. Dzięki za
pomoc
4 wrz 09:38