logarytmy
Wydi: O ile % liczba 2 (w potędze 2√3+log27) jest większa od liczby 4(w potędze√3+1)
27 wrz 09:14
Wydi:
27 wrz 19:30
Eta:
27 wrz 19:41
Eta:
No dobrze , ulituję się

a
logab = b
2
2√3 *2
log27 = 2
2√3 * 7= 7*2
2√3
(2
2)
(√3+1)=2
2√3*2
2 = 2
2√3*4= 4*2
2√3
teraz już banał ........ dokończ
27 wrz 19:53
Eta:
27 wrz 19:54
Eta:
Wydi ....... chociaż napisałbyś zwykłe dziękuję

Oczywiście nie musisz, ale tyle Ci pomagam , że mógłbyś ...
przynajmniej z grzeczności
27 wrz 20:02
Wydi: Nie było mnie na forum do tego czasu...
W przeciwieństwie do niektórych ja zawsze(lub prawie zawsze) dziękuję pod każdym
zadaniem(możesz sobie spr) które ktoś pomoże mi rozwiązać lub rozwiąże za mnie. Po prostu mnie
wyprzedziłaś Eta

Akurat dziś znalazłem chwilę żeby do niego siąść i zanalizować

Dziękuje!
1 paź 17:28