matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności
xyz:
rozwiąż nierówność |x+2|+|x−1|=8
3 wrz 17:06
ICSP:
Rozpisuj przedziałami. Tutaj masz podobny przykład
https://matematykaszkolna.pl/strona/1796.html
3 wrz 17:14
xyz:
A czy mógłbyś/mogłabyś chociaż podać wyniki bo nie wiem czy dobrze mi wyjdzie? Proszę!
3 wrz 17:18
ICSP:
−9
7
x =
v x =
2
2
3 wrz 17:20
xyz:
O wielkie dzięki czyli dobrze mi wyszło
3 wrz 17:21