zadanie
akuku: Proszę o pomoc przy rozwiązaniu całki
to bedzie przez czesci
u'=?
v'=1
v=x
nie wiem czy dobrze robie?
3 wrz 15:25
akuku: hmmm
3 wrz 15:38
3 wrz 15:41
akuku: jakies zacmienie mam, bo nie wiem nawet jak z tego pochodna policzyc
3 wrz 15:47
3 wrz 15:55
kukułka:
to nie jest zaćmienie, to zupełny brak wiedzy
3 wrz 15:58
akuku: spoko, to nicm ze policzylam setki pochodnych a teraz calek
3 wrz 16:13
asdf: no jak widać − nic

Może słabszy dzień?
3 wrz 16:25
akuku: no od 3 dni od rana do wieczora licze, wiec widocznie mozg mi sie przegrzewa
3 wrz 16:41
akuku: no dobra to musze teraz obliczyc taka calke po podstawieniu
3∫lntdt a jak to zrobic? przez czesci tak?
3 wrz 16:44
ICSP: tak przez części. Chyba że znasz wzór na ∫ lnt dt
3 wrz 16:45
akuku: nie wiem, nie wychodzi mi wynik taki jaki powinien
3 wrz 16:47
3 wrz 16:48
3 wrz 16:48
akuku: a dlaczego wychodzi mi zamiast tej ostatniej jedynki to co jest podstawione pod t?
3 wrz 16:52
akuku: a dobra juz wiem
3 wrz 16:54