matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
ankul112:
całka sinxcosxdx wiem jak mam podstawic tylko co mam zrobić dalej ? t= sinx dt=cosxdx
3 wrz 15:13
ICSP:
1
sinxcosx =
sin2x
2
3 wrz 15:16
Janek191:
1
∫ sin 2x dx = −
cos 2x + C
2
bo [ − 0,5 cos 2x + C ] ' = − 0,5*2*( − sin 2x ) = sin 2x
4 wrz 20:28