wf
rafał: naszkicuj wykres funkcji:
mógłby mi tos pokazać jak rozwiąywać tego typu zadania
3 wrz 08:28
fx: Określ dziedzinę wyrażenia. Stosując definicję wartości bezwzględnej określ przedziały w
których
x < 0 i x > 0 otrzymasz wówczas dwa wzory funkcji i zwracając uwagę na przedziały − rysujesz
wykres funkcji.
3 wrz 08:57
rafał: narysowałem dwie funnkcje homograficzne tylko nie wiem teraz jak wybrać te elemennty ("odnogi")
któe byłby by rowiązanie tego zadania czy mógłbyś mi dokładnie wytłumaczyć bądź ewentualnie
ktos inny?
3 wrz 09:24
rafał: narysowałem dwie funnkcje homograficzne tylko nie wiem teraz jak wybrać te elemennty ("odnogi")
któe byłby by rowiązanie tego zadania czy mógłbyś mi dokładnie wytłumaczyć bądź ewentualnie
ktos inny?
3 wrz 09:24
fx: Rozpisz wzór funkcji f na dwa przypadki f1 i f2 zgodnie z definicją modułu. Wiesz, że f1 i
f2 są określone na pewnym przedziale?
3 wrz 09:34
Aga1.:

Dla x>0 (czerwony wykres)
| | x−1 | | x | | 1 | | −1 | |
f(x)= |
| = |
| − |
| = |
| +1 |
| | x | | x | | x | | x | |
3 wrz 10:02
Aga1.:

Dla x<0
| | −x−1 | | −1 | |
f(x)= |
| = |
| −1 (zaznaczasz tę część wykresu, która jest po lewej stronie osi y.) |
| | x | | x | |
3 wrz 10:05
Aga1.: Wykres funkcji f ( czerwone kawałki nanieś na jeden układ)
3 wrz 10:06
Trivial:

Tak jak napisała
Aga1:
| | ⎧ | +1 − 1x dla x > 0 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −1 − 1x dla x < 0 | |
Co na jednym wykresie wygląda tak jak wyżej.
3 wrz 10:43
rafał: nadal nie rozumiem czy skąd sie wzięła ta opowiedz móglby i to ktoś wyjasnic słowami
3 wrz 16:57
rafał: nie sory już rozumiem
3 wrz 16:59
rafał: wątek do zamknięcia
3 wrz 17:00