zadanie
Angelika: Cześć wszystkim
Mam pewne zadania którego wogóle nie rozumie
i proszę o zrobienie z komentarzami co i jak bardzo prosze i z góry dziękuje
4. Koszty całkowite k(x)= x2/10+20x+120
x=wielkość produkcji
cena szt.=28
Oblicz zysk maksymalny
5. funkcja popytu y(x,y) − (2x)/y
(1/2) +1
x= Cena masła
y= Cena margaryny
Obliczyc elastycznosć popytu względem ceny margaryny przy poziomie cen (x0 , y0) = 2,1
2 wrz 22:56
Angelika: pomoże ktoś ?
2 wrz 23:19
Basiek: 4−te:
Zysk jest maksymalny, gdy koszty całkowite są minimalne. Oblicz punkt optimum ... i już.

A co do 5−tego: przykro mi, pojęcia nie mam.
2 wrz 23:25
2 wrz 23:47