matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zmienna losowa
er:
Zmienna losowa ma rozkład ciągły , dla którego funkcja gęstości jest f(x) { 2−0,5x gdy 2<x<4 [ większe bądz równe
) { 0 dla pozost. x Wyznaczyć dystrybuantę i sporządzić jej wykres . Obliczyć wartość oczekiwaną i wariancję .
2 wrz 16:50
er:
Proszę o pomoc , bo to bardzo ważne jest !
2 wrz 17:44
er:
pomocy !
2 wrz 20:29
er:
3 wrz 08:46
Aga1.:
Wartość oczekiwana
1
EX=∫
∞
−
∞
xf(x)dx=∫
2
4
x(2−
x)dx=
2
3 wrz 11:23