roz.
Wojtek: Ile kilogramów 10−procetowego kwasu siarkowego i ile kilogramów 20−procentowego kwasu
siarkowego należy zmieszac aby otrzymac 20kg kwasu siarkowego o stezeniu 16%?
26 wrz 17:46
Bogdan:

Rozwiąż układ równań:
1. 10x + 20y = 16*20
2. x + y = 20
26 wrz 18:12
Wojtek: 
niezłe. wyszlo mi y=12 i x =8 . wszystko ok
dzięki
26 wrz 18:20
Eta:

odp: 8kg −−− kwasu 10% −wego
12 kg −−− kwasu 20% −wego
26 wrz 18:20
Bogdan:

Dobry wieczór Eto
26 wrz 18:31
Eta:
Dobry wieczór
Bogdanie 
Do zobaczenia za 2h ......... obowiązki domowe wzywają
26 wrz 18:33