całki
Maciejny: całeczki:
HELP
31 sie 16:19
Basia:
x
5+2 : (x
3+1) = x
2
−x
5 − x
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−x
2+2
| x5+2 | | −x2+2 | |
| = x2 + |
| = |
| x3+1 | | x3+1 | |
| | 1 | | 3x2 | | 2 | |
x2 − |
| * |
| + |
| = |
| | 3 | | x3+1 | | x3+1 | |
| | 1 | | 3x2 | | 2 | |
x2 − |
| * |
| + |
| |
| | 3 | | x3+1 | | (x+1)(x2−x+1) | |
to już powinnaś umieć policzyć
w (2) licznik jest pochodną mianownika
w (3) rozkład na ułamki proste
31 sie 16:33
PW: | x5+2 | | x5+x2−x2+2 | | x3+1 | | −x2+2 | |
| = |
| =x2 |
| + |
| = |
| x3+1 | | x3+1 | | x3+1 | | x3+1 | |
Pomyśl dalej.
31 sie 16:37
Basia:
ad.2
Krysicki, Włodarski cz.1 str.359
31 sie 17:06