zagubiony: Dana jest funkcja f(x) = x2 + bx + (a – 1), określona w zbiorze liczb rzeczywistych.
a) Dla a = 1 i b = 0, rozwiąż graficznie nierówność f(x) –x + 2.
b) Wykaż na podstawie definicji, że jeśli b = 6 i a R, to funkcja f jest malejąca
w przedziale (–, –3).
31 sie 13:56
Basia:
podstaw za a i b odpowiednie wartości i dopiero wtedy rozwiązuj
w (a) masz f(x) = x2 + 0*x + (1−1) = x2
a co dalej to nie wiem bo masz tam jakieś nieczytelne gryzmoły
pewnie coś kopiowałeś, napisz porządnie
31 sie 14:32