punktacja
iwona: witam, na uczelni mam podane że punktację z przedmiotów maturalnych oblicza się według tej
skali:
1%=0,1pkt.
To znaczy że jeśli polski zdałem na 40% to, to się równa 40 pkt?
30 sie 19:57
iwona: zdałam*
30 sie 19:58
bigos: chyba 4 pkt
30 sie 19:58
30 sie 20:00
bigos: skoro 1% to 0,1 pkt
to sobie pomnóż 40 * 0,1
a jak nie wierzysz to dodaj sobie 0,1 40 razy
30 sie 20:08
iwona: A co oznaczają limity przyjęć, to jest inaczej liczba punktów?
30 sie 20:14
olek: skąd ty się dziewczyno urwałaś?
30 sie 20:43
Boogeyman: Z otchłani internetu
30 sie 21:35
Boogeyman: Zdaj kurde kierunkowy podstawowy na 50% i jesteś w domu. Jeszcze tylko walka z konkurencją
także lepiej walcz o procenty.
30 sie 21:39
Janek191:
Przykład:
1) wybrany przedmiot kierunkowy , np. biologia
zdany − poziom podstawowy na 60 %
60 *0,6 p = 36 p
zdany − poziom rozszerzony na 60 %
60*0,8 p = 48 p
2) język polski zdany na 30 %
30*0,1p = 3 p
3) język obcy zdany na 30 %
30*0,1 p = 3 p
Razem
36 p + 3 p + 3 p = 42 p
===================
lub ( jeżeli zdany był na p. rozszerzonym )
48 p + 3 p + 3 p = 54 p
====================
31 sie 07:52