matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wolframalpha
gość:
wytlumaczylby mi ktos ten krok ?
http://imageshack.us/scaled/landing/854/65lv.png
28 sie 13:59
gość:
aha ten minus przed całką jest od początku
−1+u
2
1
1
chodzi mi konkretnie o to jak zamienic
na
−
−1+2u
2
2
2(−1+2u
2
)
28 sie 14:01
aniabb:
−1+u
2
2(−1+u
2
)
−2+2u
2
−1−1+2u
2
=
=
=
−1+2u
2
2(−1+2u
2
)
2(−1+2u
2
)
2(−1+2u
2
)
=
−1
−1+2u
2
−1
1
+
=
+
2(−1+2u
2
)
2(−1+2u
2
)
2(−1+2u
2
)
2
28 sie 14:05
gość:
dzieki wielkie !
28 sie 16:50