Parabola p jest wykresem funkcji f(x)=-x^2-3x+5
kamczatka: Parabola p jest wykresem funkcji f(x)=−x2−3x+5 . Do paraboli p należy punkt
W odpowiedziach mam że C=(−2,7),a mi wychodzi (2,15)
Moje obliczenia:
(−2)2−3*(−2)+5=4+6+5=15
27 sie 16:15
bezendu: Podaj numer zadania zaraz zobaczę u siebie w zbiorze
27 sie 16:16
kamczatka: 476/74
27 sie 16:18
bezendu: U mnie zadanie 476 to zadanie z logarytmem
27 sie 16:24
kamczatka: Ale nie wiem u mnie odpowiedź jest że punkt (−2,7) a wychodzi (2,15)
bo może im o q chodzi ? Ale q wychodzi 7,25
27 sie 16:27
Aga1.: −1*(−2)2−3*(−2)+5=−4+6+5=7
27 sie 16:28
kamczatka: skąd ten −1 ?
27 sie 16:31
kamczatka: aha już wiem po prostu − ominąłem na początku wzoru
27 sie 16:32