metoda cramera
marynarzyk1234: Witam czy w medodzie cramera 3x3 xyz jak oblicze mogą wyjść liczby całe a nie ułamki ? czy
jesli wyszły mi liczby całe to jest dobrze ?
3x+2y+z=5
2x+3y+z=1
2x+y+3z=11
Tak mi wyszło
x=2
y=−2
z=3
proszeo sprawdzenie
27 sie 10:48
ZK: Po 1 . Student nie powienien o takie rzeczy pytac czy moga wyjsc liczby cale czy ulamki .
Moga byc takie i takie.
Po drugie przeciez mozesz sobie sprawdzic sam . Podstaw wyliczone x y np do 1 rownania i
sprawadz
czyli 3*2+2*(−2)+3=6−4+3=2+3=5 czyli jest OK
27 sie 11:02
ZK: Mialo byc wyliczone x y i z np.
27 sie 11:03
marynarzyk1234: wrzesień mnie czeka wiec będe tu wiecej uczęstrzał i prosił o sprawdzenie
27 sie 11:14
wredulus_pospolitus:
a jak wyjdzie
√3 to co

znaczy że padaka
27 sie 11:17
wredulus_pospolitus:
podstaw za x,y,z to co wyszło i sprawdź czy każda z równości jest zachowana
27 sie 11:17
wredulus_pospolitus:
nawet w pamięci da się to sprawdzić ... jest dobrze
27 sie 11:18