matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie
Janek:
Witam Mam pytanie czy: 2cosxsinx = cos2x ?
27 sie 08:52
głowa:
sin2x=2sinxcosx cos2x=1−2sin
2
x wszystko masz we wzorach
27 sie 08:59
Janek:
Dzięki
27 sie 09:01
Aga1.:
cos2x=cos
2
x−sin
2
x=1−2sin
2
x=2cos
2
x−1
30 sie 07:51