matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
koala:
WIELOMIANY Niech f ∊ R[x] oraz f(−1) = 3, f(1) = 9, f(2) = 18 oraz wzór drugiego stopnia f(x) = 2x
2
+ 3x + 4, rozpisz wszystkie wielomiany stopnia mniejszego od pięciu. [użyj podanej funkcji]
26 sie 22:16