Rozwiąż algebraicznie każdy z podanych układów równań. Układ rozwiąż graficznie.
kamczatka: Rozwiąż algebraicznie każdy z podanych układów równań. Układ rozwiąż graficznie.
Mam taki przykład:
y=x2−4x+3
x−y−1=0
I już go rozwiązałem i wychodzi:
x=1 x=4
y=0 y=3
Tylko teraz nie wiem jak to narysować graficznie bo w odpowiedziach coś mam że mają być dwa
wykresy: parabola a drugi to funkcja liniowa
26 sie 16:46
bezendu:

Narysować po prostu te dwie funkcje miejsce przecięcia to rozwiązania
26 sie 16:49