matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
mat:
Proszę o pomoc w równaniu różniczkowym y'−x=2xy
26 sie 16:12
Mila:
dy
=2xy+x
dx
dy
=x(2y+1)
dx
dy
=x dx dokończ
2y+1
26 sie 16:25
mat:
Dziękuję
26 sie 17:50
Mila:
26 sie 18:05