matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x
blackmagic:
2
x
+2
x−1
+3*2
x−2
=18
25 sie 18:29
Janek191:
2
x
+ 2
x −1
+ 3*2
x − 2
= 18 2
x−2
*{ 2
2
+ 2 + 3] = 18 2
x −2
*9 = 18 / : 9 2
x −2
= 2 x − 2 = 1 x = 3 =====
25 sie 18:42