koła
?:

Przez punkt wspólny dwóch przecinających się okręgów o środkach O1 i O2 poprowadzono sieczną
równoległą do prostej O1O2. Przecięła ona jeden okrąg w punkcie A, natomiast drugi− w punkcie
B. Wykaż, że:
a) |O1O2|= \frac{1}{2}|AB|
b) odcinek AB jest dłuższy od wszystkich innych odcinków siecznych przechodzących przez punkt
C.
25 sie 11:44
?: podpunkt a) mam z błędem, chodzi o:
a) |O1O2|= 1/2|AB|
25 sie 12:41
Aga1.:

IABI=2x+2y
IO
1O
2I=x+y
25 sie 13:01
?: a podpunkt b) ?
25 sie 13:15
ZK: W ktorym miejscu jest punkt C
25 sie 13:36
?: w którymś z okręgów?
25 sie 13:54
?: ...
25 sie 14:25
?: może ktoś się jeszcze skusi..
25 sie 18:25