roziwazaniem bedzie kropka na wykresie ?
luxid: roziwaz graficznie : 3x=3 ,czy tu roziwazaniem bedzie punkt na wykresie ?
24 sie 11:43
Patryk: raczej należałoby narysować te dwie funkcje i ich punkt wspólny
24 sie 11:53
Patryk:
24 sie 11:54
Piotr 10: Narysuj wykres funkcji y=3x, następnie narysuj wykres funkcji f(x)=3.
I ich przecięcie to będzie punkt wspólny.
Ale to od razu widać, że x=1
24 sie 11:55
Patryk: rozwiązaniem równania jest jego niewiadoma w tym przypadku x ,rozwiązaniem jest x=1 ,a nie
,,kropka,, czyli para liczb
24 sie 11:56
luxid: dzieki
24 sie 11:56