matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz log_2 x=-U{2}{3}
luxid:
2
Oblicz log
2
x=−
3
24 sie 11:18
Piotr 10:
Jaki tu problem masz? Przedstaw swoje rozwiązanie
24 sie 11:57
pablo:
wyszlo mi tak :
2
log
2
x=−
3
2
x=2
−
3
1
x=
1
1
3
3
x=
4
24 sie 12:05
Piotr 10:
1
Coś nie tak chyba, mi wyszło, że x=
3
√
4
24 sie 12:22
Janek191:
x = 2
−
2
3
1
1
x =
=
=4
−
1
3
=
3
√
1
4
2
2
3
4
1
3
24 sie 15:44