| x2−7|x|+6 | 8|x| | ||
+ | |||
| x2−3|x|+2 | x2−4 |
| x+6 | ||
x >= 0 | ||
| x+2 |
| x−6 | ||
x < 0 | , ale nie umiem ustalic tu dziedziny | |
| x−2 |
| x2−7x+6 | 8x | ||
+ | |||
| x2−3x+2 | x2−4 |
| x2−7x+6 | 8x | ||
+ | |||
| x2−3x+2 | (x−2)(x+2) |
| 3−1 | ||
x1= | =1 | |
| 2 |
| 3+1 | ||
x2= | =2 | |
| 2 |
| 7+5 | ||
x1= | =6 | |
| 2 |
| 7−5 | ||
x2= | =1 | |
| 2 |
| (x−6)(x−1) | 8x | ||
+ | |||
| (x−1)(x−2) | (x−2)(x+2) |
| x2+7x+6 | −8x | ||
+ | |||
| x2+3x+2 | x2−4 |
| −7−5 | ||
x1= | =−6 | |
| 2 |
| −7+5 | ||
x2= | =1 | |
| 2 |
| −3−1 | ||
x1= | =−2 | |
| 2 |
| −3+1 | ||
x2= | =−1 | |
| 2 |
| (x+6)(x−1) | −8x | ||
+ | |||
| (x+2)(x+1) | (x−2)(x+2) |
| |x| + 6 | |
| |x| + 2 |
| x2 − 7|x| + 6 | 8|x| | ||
+ | |||
| x2 − 3|x| + 2 | x2 − 4 |
| x2 − 7|x| + 6 | 8|x| | ||
+ | = | ||
| x2 − 3|x| + 2 | x2 − 4 |
| (|x|−1)(|x| − 6) | 8|x| | |||
= | + | = | ||
| |x|−1)(|x| − 2) | (|x|−2)(|x| + 2) |
| (|x| − 6)(|x| + 2) + 8|x| | |x|2 − 4|x| − 12 + 8|x| | |||
= | = | = | ||
| (|x|−2)(|x|+2) | (|x|−2)(|x|+2) |
| |x|2 +4|x| − 12 | ||
= | = | |
| (|x|−2)(|x|+2) |
| (|x| + 6)(|x| − 2| | |x| + 6 | |||
= | ||||
| (|x|−2)(|x|+2) | |x| + 2 |