!
karolek: mam 2 zadanka do zrobienia i nie wiem jak.. Prosze o pomoc
zad1 Oblicz sumę siedmiu początkowych wyrazów, które przy dzieleniu przez 5 dają resztę 2.
zad2 W ostrosłupie prawidłowycm trójkątnym krawędz podstawy ma dlugosc 6cm. Kąt między ścianą
boczną a podstawą ostrosłupa ma miarę α=60 stopni. Oblicz V i Pc
22 sie 16:17
dero2005:

zad 2
a = 6
| h | | √3 | |
| = sin 60o = |
| ⇒ hs = |
| hs | | 2 | |
P
c = P
p + P
b =
22 sie 17:06
Mila:
To cała treść pierwszego zadania? Nic nie pominąłeś?
1) dla a
n∊N
a
1=2
r=5
a
7=a
1+6*r
a
7=2+6*5=32
dokończ
22 sie 17:24
karolek: Mila to jest calosc, taka jest tresc
22 sie 17:39
Mila: To dokończysz sobie?
22 sie 17:41