matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż deltę
różyczka:
Witam. czy pomoże ktoś w rozwiązaniu delty?
1
3
Δ= (−
) − 4*1* (−
)
4
4
22 sie 10:34
Piotr 10:
1
(−
) do kwadratu chyba ma być, tak?
4
22 sie 10:36
różyczka:
Tak zapomniałam napisać
22 sie 10:42
Piotr 10:
3
1
49
Δ=(−0,25)
2
−4*1*(−
)=
+3=
4
16
16
7
√
Δ
=
=1,75
4
22 sie 10:43
różyczka:
Dzięki
22 sie 10:44
Piotr 10:
Nie ma problemu
22 sie 10:44