matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomozcie jak najszybciej !!
bartek:
1/2[(−1)
8
+(−1)
8
= (1 1/3)
3
*(−3 3/4)
2
:3−(1/3)
2
21 sie 16:27
ejendi:
−1
8
=1 (1/2)*2=1
1
4
(1
)
3
=(
)
3
3
3
3
15
15
(−3
)
2
=−1
2
*(
)
2
=(
)
2
4
4
4
4
15
4
3
*15
2
(
)
3
*(
)
2
=
3
4
3
3
*4
2
4
3
*15
2
4
3
*3
2
*5
2
4*5
3
:3=
=
3
3
*4
2
3
4
*4
2
3
2
4*5
3
1
4*5
2
1
100
1
99
−(
)
2
=
−
=
−
=
=11
3
2
3
9
9
9
9
9
24 sie 13:32