matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szybciutko
joanna:
proste o rownaniach y=(m+2)x i y=(2m−1)x−2 sa rownolegle gdy
21 sie 15:22
Piotr 10:
Proste są równoległe wtedy, gdy ich współczynniki kątowe są równe a
1
=a
2
m+2=2m−1 m=3
21 sie 15:24