pomoc
mat: | | 1 | |
Proszę o pomoc mam funkcje f(x,y)=2xy+ |
| potrzebuje potrzebuje pochodne cząstkowe 1 |
| | x+y | |
rzedu do obliczenia równania
21 sie 15:16
mat: Może ktoś pomóc

?
21 sie 16:52
21 sie 17:35
mat: Przepraszam mógłby mi ktoś pomóc w w wyznaczeniu x i y z powyzszych pochodnych czastkowych
traktując je jak układ równań.
25 sie 22:15
mat: Dokładniej chodzi mi o punkty które mogę wyznaczyć z tego równania
25 sie 22:21
Mila:
x+y≠0⇔y≠−x
2y=2x⇔y=x podstawiamy do (1) równania
8x
3=1
25 sie 23:18
mat: Dziękuję
25 sie 23:23
Mila:
25 sie 23:26