matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
mat:
x
1
Proszę o pomocy w wyznaczeniu pochodnych cząstkowych rzędu 1 i 2 f(x,y)=
+
+y
y
x
21 sie 14:49
Mila:
1
1
f
x
=
−
y
x
2
2
f
xx
=
x
3
1
f
xy
=−
y
2
x
f
y
=−
+1
y
2
2x
f
yy
=
y
3
1
f
yx
=−
y
2
21 sie 18:23