matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdz tozsamosc
adrianooo :
1
sprawdz tozsamosc , podaj zalozenia : ctg
2
x+1 =
sin
2
x
21 sie 14:01
pigor:
... , jeśli sinx≠ 0 ⇒
x≠ kπ i k∊C
, to np. tak :
1
sin
2
x+cos
2
x
P=
=
=
sin
2
x
sin
2
x
sin
2
x
cos
2
x
=
+
= = 1+ctg
2
x=
L
sin
2
x
sin
2
x
21 sie 14:06
aba:
No to w odwrotną stronę... założenia jak wyżej
cos
2
x
cos
2
x+sin
2
x
1
L
=
+1=
=
=
P
sin
2
x
sin
2
x
sin
2
x
21 sie 14:35