Z dwóch miejscowości odległych o 35km wyjechały jednocześnie na spotkanie dwie k
kamczatka: Z dwóch miejscowości odległych o 35km wyjechały jednocześnie na spotkanie dwie koleżanki. Gdy
spotkał się obliczyły że pierwsza z nich jechała ze średnią prędkością 12km/h a druga ze
średnią prędkością 16km/h. Ile kilometrów przejechała każda z dziewczyn ?
20 sie 17:39
bezendu:
s=vt
pierwsza=12t
druga=16t
16t+12t=35
28t=35
teraz podstaw i masz wynik
20 sie 17:47
kamczatka: takie to proste a tresc skomplikowana.
20 sie 18:14
bezendu:
treść nie jest skomplikowana

wszystko masz podane wystarczy, że znasz wzór na drogę
20 sie 18:14