matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
mat:
3x
2
Proszę o pomoc w całce ∫
dx
x
3
+1
20 sie 17:20
ICSP:
t = x
3
+ 1 , dt = 3x
2
dx
3x
2
1
∫
dx = ∫
dt = ln|t| + C = ln|x
3
+ 1| + C
x
3
+1
t
20 sie 17:24
mat:
dzięki
20 sie 17:25