weszlo juz
| x + 2 | x − 4 | 9 | |||
− | = | ; x ≠ − 2 ∧ x ≠ 1 | |||
| x − 1 | x + 2 | 2 |
| ( x +2)2 − ( x − 1)*( x − 4) | 9 | ||
= | |||
| ( x − 1)*( x + 2) | 2 |
| x2 + 4x + 4 − (x2 − 4 x − x + 4) | 9 | ||
= | |||
| x2 + 2x − x − 2 | 2 |
| 9x | 9 | ||
= | ; mnożę na krzyż | ||
| x2 + x − 2 | 2 |
| 1 − 3 | ||
x1 = | = − 1 | |
| 2 |
| 1 + 3 | ||
x2 = | = 2 | |
| 2 |
| x + 2 | x − 4 | 9 | |||
− | = | ; x ≠ − 2 ∧ x ≠ 1 | |||
| x − 1 | x + 2 | 2 |
| ( x +2)2 − ( x − 1)*( x − 4) | 9 | ||
= | |||
| ( x − 1)*( x + 2) | 2 |
| x2 + 4x + 4 − (x2 − 4 x − x + 4) | 9 | ||
= | |||
| x2 + 2x − x − 2 | 2 |
| 9x | 9 | ||
= | ; mnożę na krzyż | ||
| x2 + x − 2 | 2 |
| 1 − 3 | ||
x1 = | = − 1 | |
| 2 |
| 1 + 3 | ||
x2 = | = 2 | |
| 2 |