matematykaszkolna.pl
Mam do was takie pytanie:Zbiór Kiełbasy kamczatka: Mam do was takie pytanie: Obecnie przerabiam zbiór Kiełbasy, przerobiłem już kilka działów. Wcześniej myślę że maturę napisałbym na 20%,teraz jest to w granicach 40−50%. Robię wszystkie zadania, tylko jest taki problem że potem jak wracam do tego zadania np. po tygodniu to już nie pamiętam już jak go zrobić,ale i tak pewne schematy już zostają w głowie. Czy to może być przeszkodą w napisaniu dobrze matury. I czy po przerobieniu całej Kiełbasy dam radę napisać maturę na 80−100% ? Bo mi się wydaję że tak, bo spory progres zrobiłem dzięki tym zadaniom,których bez waszej pomocy sporo bym nie rozwiązał emotka. Strasznie dużo pomagają filmy na youtube.
20 sie 11:35
bezendu: Mówisz o podstawie czy roz ?
20 sie 11:37
kamczatka: podstawa
20 sie 11:38
bezendu: Nie pamiętasz rozwiązani bo nie zrozumiałeś dobrze zadania emotka Grunt to dobre zrozumienie wtedy nie będziesz miał problemów emotka I nie ucz się schematów emotka
20 sie 11:39
kamczatka: O to chodzi że zrozumiałem ale potem jakoś zapominam. Najgorzej jest z zadaniami tekstowymi.
20 sie 11:40
bezendu: oprócz kiełbasy porób te zadania http://www.zadania.info/d1/1 emotka
20 sie 11:45
kamczatka: Zamierzam na razie skończyć zbiór Kiełbasy jeśli się uda a potem testy maturalne Aksjomat przerabiać.
20 sie 11:49
bezendu: Nie wierzę, że już przerobiłeś całą kiełbasę
20 sie 11:50
kamczatka: Nie przerobiłem zamierzam skończyć.Na razie jestem w funkcji kwadratowej. Najbardziej się obawiam geometrii bo praktycznie nie znam żadnego wzoru i na niczym w tej dziedzinie się nie znam bo niestety ale jest taki system edukacji że byle szybciej do przodu.
20 sie 11:54