Skróć wyrażenia wymierne
manik11: | | 2x4 − 4x2 | | (2x−1)(x+4) | |
Skróć wyrażenia wymierne |
| ; |
| podaj konieczne |
| | 8x2 | | 4x2−1 | |
założenia
20 sie 10:54
bezendu:
To jest jedno wyrażenie czy dwa osobne ?
20 sie 10:55
manik11: dwa osobne
20 sie 10:55
bezendu:
D
f=R
| | (2x−1)(x+4) | | 1 | | 1 | |
b) |
| Df=R\{− |
| , |
| } |
| | 4x2−1 | | 2 | | 2 | |
20 sie 11:01
manik11: dzieki wielkie
20 sie 11:15
bezendu: Jeszcze jakieś zadania ?
20 sie 11:19
AS:
w a) chyba D = R \ {0}
20 sie 11:25
bezendu:
Racja nie dopisałem
20 sie 11:32