matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Spider :
Wiedząc, że P(A) oznacza prawdopodobieństwo zdarzenia A⊂ Ω oraz 4* P(A) − P(A')=1, Oblicz P(A).
19 sie 15:53
end:
Wiemy,że P(A
'
)= 1−P(A) 4P(A)−(1−P(A))=1 ⇒ 4P(A)−1+P(A)=1 ⇒ P(A)=.........
19 sie 15:56