matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Ona_18:
W trójkącie dwa kąty wewnętrzne mają wymiary α i β. Sprawdź, czy ten trójkąt jest ostrokątny, jeśli sinα=a, cosβ=b, 0stopni<α<90stopni oraz a=(0.5;
√
8
czwartego stopnia) do potęgi czwartej b=0.5*(
1
2−
√
2
−
1
2+
√
2
)
25 wrz 16:01