geometria
marta m.: Dany jest trapez równoramienny o podstawach długości 2cm i 10cm oraz wysokości równej 4√3.
oblicz odległości punktu przecięcia przekątnych trapezu do jego podstaw i wierzchołków
18 sie 22:47
5-latek: Prosze rysunek do zadania . jesli nie ma to prosze zrobic samemu
18 sie 22:59
Mila:
18 sie 23:15
det:
| | 10 | | 5 | |
Trójkąty ABS i CDS są podobne w skali k= |
| = |
| |
| | 2 | | 1 | |
to: h= 5x+x= 6x ⇒ 6x=4
√3 ⇒ x=...... i 5x= ....
z tw. Pitagorasa c=
√x2+12=.... d=
√(5x)2+52=...
18 sie 23:22
5-latek: Dobry wieczor
Milu
19 sie 00:02
Mila:
Witaj. Pozdrowienia.
19 sie 00:13
5-latek: Dobry wieczor
det 
. Prosze Cie bardzo sprawdz moze jutro to zadanie z ciagow ze
stosunkiem
19 sie 00:15