rownania kwadratowe
patryk:

oblicz pole i obwod trojkata ABC.
18 sie 21:58
lełoś :
P=50cm
2
18 sie 21:59
patryk:
18 sie 22:01
lełoś :
6
2−4
2=DB
DB=2
√5
AB=6+2
√5
18 sie 22:03
Aga1.: IBDI
2=6
2−4
2
IBDI=
IABI=6+IBDI=
18 sie 22:04
patryk: MAM ODP ALE CHCIALBYM ROZWIAZANIE

P= 4(3+
√5)
Ob= 2(6+
√5+
√13)
18 sie 22:06
zm:
|DB|=
√62−42=..........
|AB|=|AD|+DB|= .....
|AC|=
√42+62=.........
Ob= |AB|+|CB|+|AC|=........
| | 1 | |
P(ABC)= |
| *|AB|*|CD|=.......... |
| | 2 | |
18 sie 22:06
lełoś :
podałem Ci rozwiązanie 12+4√5 jak wciągniesz 4 przed nawias to masz 4(3+√5)
18 sie 22:07
patryk: a obwod
18 sie 22:08
lełoś : a co nie umiesz dodać do siebie kilku liczb ? to chyba się cofnij do podstawówki
18 sie 22:10
patryk: funkcja kwadratowa to dla mnie czarna magia
18 sie 22:17
lełoś : tu nie ma funkcji kwadratowej ? wiesz wgl co to jest funkcja.kwadratowa ?
18 sie 22:20