matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna
wojak:
Witam prosze o sprawdzenie poprawności wyniku całki ∫∫2xydxdy ograniczona w obszarze y=
√
2−x
2
x=
3
√
y
x≥0
5
Mój wynik to
8
a obszar D: 0≤x≤1 x
3
≤y≤
√
2−x
2
18 sie 21:49
Mila:
wg moich obliczeń
5
0
∫
1
[
x
3
∫
√
2−x
2
2xydy]dx=
.
8
18 sie 22:22