matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Marzena:
Oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych kąta α wiedzac ze a∊(0`,90`) oraz: a) cosα= 0.8
√
5
b) ctgα=
2
18 sie 14:21
zm:
k>0 , α∊(0
o
, 90
o
)
4
a) cosα= 0,8 =
5
3k
3
sinα =
=
5k
5
tgα= ............... , ctgα=............ b) ..........
18 sie 15:37