Funkcja kwadratowa
zielonyyy: Wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji kwadratowej f(x) = −2(x−1)(x−b) znajduję się w
punkcie W (−12,412). Wyznacz zbiór wszystkich argumentów, dla których funkcja f
przyjmuję wartości nieujemne .
Proszę o pomoc !
17 sie 23:01
baca:
| | 1 | |
Miejsca zerowe; x1 = 1, x2 = b, odcięta wierzchołka (co to jest odcięta?) xw = − |
| , |
| | 2 | |
| | x1 + x2 | |
xw = |
| , b = ile? |
| | 2 | |
Funkcja przyjmuje wartości nieujemne − a co to znaczy?, to znaczy, że f(x) ≥ 0
18 sie 00:10