matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
pit:
tgx
Proszę o pomoc w rozwiązaniu całki ∫
dx
cos
2
x
17 sie 22:25
pit:
tam jest cosx do kwadratu
17 sie 22:26
Trivial:
Podstawienie u = tgx
tgx
1
∫
dx = ∫udu =
tg
2
x + c.
cos
2
x
2
17 sie 22:34
pit:
Dzięki
17 sie 22:40