matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
zielonyyy:
Naszkicuj wykres funkcji : f(x) ={−x
2
dla x należącego <−2,1) { x
2
− 2x dla x należącego <1,3>
16 sie 17:08
asdf:
Na zielono zaznaczylem. Część wspolna obu funkcji w m.in w 1, więc nie trzeba zaznaczac kółka "zamalowanego" i niezamalowanego.
16 sie 17:13
Mila:
f(x)=−x
2
f(x)=x
2
−2x
f(−2)=−(−2)
2
=−4 f(0)=0 f(1)=1
2
−2*1=−1 f(3)=3
2
−2*3=3
16 sie 17:41